Bruno Senna přijede do Prahy, v kině poběží dokument SENNA

Bruno Senna přijede do Prahy, v kině poběží dokument SENNA

Pilot týmu Lotus Renault GP Bruno Senna přijede na pozvání Lotusu a Pirelli 7. prosince do Prahy. Toho dne se bude konat kino projekce dokumentu o jeho slavném strýci.

Dokument Senna je podle Československé filmové databáze 71. nejlepším filmem všech dob. Režisér Asif Kapadia se svým týmem sestříhal velmi emotivní film, který dokáže oslovit jak laickou tak odbornou veřejnost.

V České republice se ale film Senna objevil pouze v DVD distribuci. Společnou snahou F1sport.cz, týmu F1 LOTUS Renault GP a společnosti Pirelli byla vyjednána jednorázová kino projekce filmu, a to 7. prosince 2011 v Praze. Právě jí se zúčastní synovec Ayrtona Senny, Bruno.

Není bez zajímavosti, že v letech 1985 až 1987 závodil Ayrton Senna pro tým Lotus, podobně jako dnes závodí Bruno pro tým Lotus Renault GP. Osmadvacetiletý Bruno Senna závodí ve formuli 1 druhým rokem. V minulosti dokázal vyhrát závody ve formuli GP2 nebo vybojovat stupně vítězů v sérii Le Mans. Nejlepším postavením na startu ve formuli 1 bylo sedmé místo ve Velké ceně Belgie 2011 a nejlepším umístěním v cíli deváté místo při Velké ceně Itálie. S Velkou cenou Brazílie, která se jede o následujícím víkendu a je Sennovým domácím závodem, bude mít na svém kontě Bruno 26 startů ve formuli 1.

Vedle slavnostního uvedení dokumentu se Bruno Senna během své krátké pražské návštěvy zúčastní tiskové konference organizované společnostmi LOTUS a Pirelli. Právě italský výrobce pneumatik, který letos oslavil úspěšný návrat do závodů formule 1, podpoří i uvedení snímku Senna v Česku.

F1sport.cz po sobotní kvalifikaci vyhlásí soutěž o deset lístků (každý pro dva lidi) na tuto mimořádně atraktivní událost. F1sport.cz se akci bude pochopitelně věnovat a velmi brzy přinese upřesňující informace.

Doporučujeme

Články odjinud