Bruno Senna obdržel penalizaci za výměnu převodovky

Bruno Senna obdržel penalizaci za výměnu převodovky

Včerejší kontakt s bariérou Brazilce přišel vskutku draho, poškození vozu bylo nakonec větší, než se původně zdálo.

Tento víkend není zrovna Sennovým nejpovedenějším. Už v pátečním druhém volném tréninku si potykal se zdí. Včerejší chyba ovšem měla závažnější důsledky. Při výjezdu ze zatáčky číslo 21 se pravou zadní částí vozu opřel do bariéry, což mu ve druhé části kvalifikace znemožnilo zajet měřený čas. Musel se tak spokojit s tím, že z lepší než sedmnácté pozice do závodu nevystartuje. Ovšem ne nadlouho. 

Po skončení kvalifikace se totiž přišlo na to, že Sennova převodovka poměrně tvrdý náraz nepřežila bez újmy a musí se vyměnit. Propadne se tedy o pět míst, na čemž vydělají Kamuj Kobajaši, Vitalij Petrov, Heikki Kovalainen Timo Glock a Charles Pic. Senna tím pádem odstartuje dvacet míst za svým týmovým kolegou Pastorem Maldonadem, který byl zřejmě největším překvapením kvalifikace.

Již delší dobu se spekuluje, že Sennova pozice u Williamsu není jistá a tým by mohl po jediné sezoně opustit. Brazilec by proto v závodě potřeboval předvést nadmíru kvalitní výkon, aby vedení týmu získal na svou stranu. 

Doporučujeme

Články odjinud