Bruno Senna chce zpět do F1

Bruno Senna chce zpět do F1

Bruno Senna, záložní jezdec Renaultu, si brousí zuby na závodní sedačku pro příští sezonu. Sedmadvacetiletý Brazilec, synovec legendárního Ayrtona Senny, má v F1 velké ambice.

V královně motorsportu zatím dostal příležitost pouze v loňské sezoně, kdy závodil pro španělský tým HRT. Celkově se v šampionátu umístil na třiadvacátém místě, čímž nemotivoval žádný tým, aby mu umožnil ve formuli 1 zůstat i letos.

Senna zatím neměl možnost závodit ve formuli 1 s autem, které by mělo reálnou šanci na dobré umístění. Jezdec však stále doufá, že jeho šance ještě přijde. “Chci závodit tak dlouho, jak jen budu moci,“ řekl jezdec pro ESPNF1 na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. “Doufám ale, že se to ve formuli 1 vyřeší do konce roku, to je plán. Pak uvidíme, to je naděje.“

I přes jasnou snahu vrátit se do závodního režimu jezdec přiznává, že mu rok strávený ve službách Renaultu velice pomohl v tom, aby se mohl vyvíjet jako jezdec. “Tohle je poprvé, kdy jsem ve formuli 1 ve velkém týmu s řádnou strukturou, takže celá důkladnost v technice je mnohem větší a hlubší, než jakou jsem měl předtím. Hodně se učím o technice, samozřejmě je mým cílem být v autě, ale takhle jsem se dostal do velkého množství situací, do kterých bych se nedostal, kdybych nebyl testovací jezdec. To mě nutí dívat se na věci odlišně. Až budu příště v závodním autě, budu se už na to, jak tým pracuje, dívat z jiného úhlu pohledu. Myslím, že mi to trošku pomáhá,“ vysvětlil.

“Samozřejmě, že nejlépe se učíte, pokud jste přímo uvnitř závodního auta. Myslím si ale, že jsou věci, které se teď učím, třeba jen tím, že pracuji s inženýry, dívám se na data a učím se se současnými jezdci. Oni mají odlišný úhel pohledu, než mám já, takže se od nich učím opravdu hodně,“ uzavřel Brazilec.

Doporučujeme

Články odjinud