Brundle: McLaren vypadá dobře, Red Bullu je blízko

Brundle: McLaren vypadá dobře, Red Bullu je blízko

Bývalý pilot F1 a komentátor Martin Brundle dnes pozoroval vozy při jízdách v Barceloně a potvrdil dojmy z předchozích testů, na čele jsou podle něj Red Bull a McLaren.

Ve výsledkové listině dnes skončil na prvním místě Lotus, ale to samozřejmě v testech nic neznamená. Důležitější je, s jakou konzistencí vozy zajíždějí časy v delších jízdách a jak sedí na trati.

"Týmy jezdí hodně dlouhých jízd s velkým množstvím paliva, takže nemyslím, že by absolutní časy byly důležité, ale musím říct, že jsem tu strávil několik hodin vedle trati a McLaren vypadá velmi dobře," řekl Brundle pro Sky Sports.

"Ferrari vypadá trochu hůře ovladatelné, především na výjezdech ze zatáček, když se snaží dát plný plyn. Místo toho, aby jezdili dlouhé jízdy jako Red Bull a McLaren, se stále snaží řešit problémy auta. Ale ještě mají čas a před Melbourne nasadí hodně nových dílů. Nevypadají tak hrozně jako McLaren loni, ale mají potíže, o tom není pochyb."

A jak tedy vidí Brundle špičku startovního pole? "Red Bull vypadá dobře, stejně jako McLaren, ale není přilepený k trati jako loni. Na Marku Webberovi je vidět, že s volantem hodně pracuje, takže chápu, proč někteří mí kolegové z paddocku, kterým v těchto věcech věřím, říkají, že je to opravdu vyrovnané. Nezdá se, že by Red Bull měl takový náskok jako třeba loni v druhé polovině sezóny."

Na čelo skupiny středu pole budou podle Brundla patřit Force India, Toro Rosso a Sauber.

Doporučujeme

Články odjinud