Briatore potěšen jednotou FOTA

Ecclestone s týmy jednal jen o medailích.

Šéf týmu Renault Flavio Briatore si pochvaluje, že Asociace týmů formule 1 (FOTA) svým odmítavým postojem k plánované změně bodového systému ukázala svou jednotu. Mezinárodní automobilová federace (FIA) tak bude muset svůj plán udělit titul mistra světa jezdci s nejvyšším počtem vítězství v sezóně odložit až na rok 2010. Pravidla totiž nelze měnit tak blízko začátku sezóny bez souhlasu všech týmů.

Briatore sdělil italskému deníku Gazzetta dello Sport, že šéf formule 1 Bernie Ecclestone se stájemi návrh bodového systému, označovaný také zkráceně jako "vítěz bere vše", neprodiskutoval.

To, co se stalo, demonstruje, že pokud drží týmy pohromadě, jejich názor se počítá," řekl Briatore a dodal: "Není pravda, že týmy byly (o chystaných změnách) informovány. Mluvili jsme s Ecclestonem o medailích, ale ne o kritériích schválených Světovou radou."

Podle italského bonvivána považovaly týmy nový bodový systém za zbytečný. "Proč jsme proti tomu? Protože to nepovažujeme za zajímavé. To je vše," vysvětlil Briatore.

Doporučujeme

Články odjinud