Briatore kritizuje vystoupení McLarenu v Indy 500, Ferrari a pneumatiky ve F1

Briatore kritizuje vystoupení McLarenu v Indy 500, Ferrari a pneumatiky ve F1

Flavio Briatore navštívil Velkou cenu Monaka. Během jednoho z rozhovorů se vyjádřil také k vystoupení McLarenu v Indianapolis.

Fernando Alonso se na závod Indy 500 díval pouze z televize. Nekvalifikoval se do závodu. Podle Zaka Browna to nemělo jednu příčinou, ale šlo spíše o efekt sněhové koule a řadu pochybení.

„Ta věc s Indy byla špatně zorganizovaná,“ řekl Briatore pro Movistar+F1. „Velmi špatně, bylo to úplně na ho***.“

Na dotaz, zda se Alonso do staré cihelny vrátí, aby získal vytoužený triple crown, odpověděl: „Očekáváme to.“

Briatore také okomentoval dění ve F1. Všiml si chyby, kterou Ferrari předvedlo v sobotu v kvalifikaci, kdy nechalo Leclerca stát v boxech a ten potom nepostoupil do Q2. „Každý ví, že je okruh stále rychlejší,“ řekl pro Automoto. „Dokonce i ve formuli 3 (v Monaku nezávodí, pozn. redakce) se stává trať o tři desetiny sekundy rychlejší a Ferrari nechá svého jezdce v boxech?“

„Je to ten samý starý příběh. Stává se to stále dokola. Ferrari udělalo chyby a Mercedes toho využil.“

Podle bývalého šéfa Renaultu jsou problémem současné F1 pneumatiky.  „Od jednoho závodu k druhému se mění a některé týmy jim rozumí, jiné ne,“ říká Briatore.

„Je to loterie. „Bylo by lepší dát celému poli měkkou pneumatiku pro kvalifikaci a jednu pro závod. Nechat to stejné po dobu čtyř let, a dokonce i ti, kteří jim nerozumí, to dříve nebo později zvládnou. V komentářích neustále slyšíme o pneumatikách, ale nikoho to nezajímá.“

Foto: Indy

Doporučujeme

Články odjinud