Briatore chce zachránit Itálii. Zakládá politické hnutí

Briatore chce zachránit Itálii. Zakládá politické hnutí

Bývalý šéf Benettonu a Renaultu ve formuli 1 chce vstoupit do politiky.

Flavio Briatore přivedl do formule 1 jezdce jako Michael Schumacher nebo Fernando Alonso. Jeho konec v královně motorsportu však nebyl zrovna pozitivní. Po crashgate měl dokonce doživotní zákaz působení v motorsportu, ale ten byl později zmírněn.

Briatore nyní oznámil, že zakládá politické hnutí Il Movimento del Fare. Se svým projektem přichází v době, kdy Itálie zažívá silné turbulence na politické scéně. Vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini chce využít preferencí své strany Liga Severu a vyvolat předčasné volby. 

„Byl jsem nucen to udělat, protože je to pro naši zemi kritický okamžik,“ řekl Briatore o vzniku hnutí. V něm chce angažovat „úspěšné podnikatele a profesionály, kteří společně svými nápady a vizemi pomohou posunout zemi vpřed, vytvářet pracovní místa a přilákat investice.“

Briatore uvedl, že hnutí není a nebude spojené s žádnou dosavadní politickou stranou. Jeho programem má být snížení daňové zátěže, reforma soudnictví, vytvoření pracovních míst pro mladé lidi nebo podpora cestovního ruchu.  

„Společně, sjednoceni, bez osobního zájmu a všichni s jediným cílem: Zachránit Itálii. Budeme k dispozici a budeme pracovat kvůli lásce k naši zemi. A uděláme to úplně zdarma.“ 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud