Briatore: Alonso do Red Bullu nechce, Webber u něj měl zůstat

Briatore: Alonso do Red Bullu nechce, Webber u něj měl zůstat

Flavio Briatore komentoval situaci jezdců, kterým dělal manažera a ke kterým má stále velmi blízko. Alonso podle něj určitě zůstane u Ferrari.

Spekulace, že má Alonso zájem o Webberovu sedačku u Red Bullu, se objevily během víkendu maďarské Grand Prix, když Španělův manažer Luis Garcia Abad navštívil Christiana Hornera.

"Ne, vůbec ho neláká," řekl na téma místa u Red Bullu Briatore pro Gazzettu dello Sport. Bývalý šéf týmu Renault nepochybuje, že Alonso v Maranellu zůstane. "Fernando má smlouvu a smlouvy se musí respektovat."

Ital také obhajoval Alonsovy komentáře z Maďarska, za které si vysloužil kárání od prezidenta Ferrari Lucy di Montezemola.

"Je normální, že závodní jezdec touží po konkurenceschopném autě, a tým musí tvrdě pracovat na tom, aby mu ho dal. Konec. Alonso nikdy neřekl, že chce odejít. Ferrari s Alonsem zůstává vítězným spojením."

"Také si musíte uvědomit, že dvakrát přišel o titul v posledním závodě, loni v Interlagosu také neměl štěstí. Po smyku, jaký dostal Vettel, motor obvykle zhasne, ale to se nestalo."

Briatore však neříká, že Alonso zůstane u Ferrari, proto, že by si myslel, že by silného týmového kolegu neustál. "Fernando nikdy neměl problém závodit s kýmkoliv. Je jako Senna. Ayrton by řekl: 'Dejte vedle mě kohokoliv.' Tak se chovají silní." U McLarenu problémy podle Briatoreho vznikly, protože vedení týmu nezvládlo situaci.

A Alonsa od Red Bullu neodrazuje ani proto, že by to bylo špatné místo. Mark Webber totiž podle něj udělal chybu, když se rozhodl odejít.

"Unavený byl už na konci loňské sezóny," připustil Briatore. "Je to jeho rozhodnutí, i když je podle mě špatné, protože je pořád rychlý, jak ukázal minulou neděli. Pořád může dojíždět třetí, čtvrtý, pátý a brát soupeřům body."

Australan se ale už rozhodl, takže si Red Bull musí najít někoho jiného. "Žádné zajímavé mladíky nevidím," komentoval Briatore. "Není tu žádný nový Hamilton, Alonso, Vettel nebo Räikkönen. Kdyby se Mark rozhodl zůstat další rok, ta sedačka by byla jeho."

Doporučujeme

Články odjinud