Brendon Hartley se vrací do WEC, bude působit u SMP Racing

Brendon Hartley se vrací do WEC, bude působit u SMP Racing

Novozélanďan Brendon Hartley se v průběhu „supersezóny“ FIA WEC 2018/2019 vrací do světového vytrvalostního šampionátu, kde naposledy působil v barvách Porsche. Hartley v nadcházejících dvou závodech na Sebringu a ve Spa bude závodit pro ruskou stáj SMP Racing.

Nedávno bylo potvrzeno, že k týmu SMP Racing se pro nadcházející závody sezóny WEC 2018/2019 přidá dnes již bývalý pilot Williamsu Sergej Sirotkin. Ten v posádce prototypu #17 nahradí Matevose Isaakyana.

Překvapivějším faktem je nyní to, že ruský tým ve třídě LMP 1 světového vytrvalostního šampionátu posílí i Brendon Hartley.

Novozélandský pilot působil ve FIA WEC od roku 2012 do roku 2017, přičemž v sezónách 2014 až 2017 závodil s továrními prototypy Porsche 919 Hybrid. S německou značkou devětadvacetiletý Hartley získal dva tituly mistra světa a jedno vítězství v Le Mans.

V roce 2017 Porsche oznámilo odchod z WEC a Hartley byl angažován týmem Toro Rosso do formule 1. U „juniorky“ Red Bullu však po grand prix Abu Dhabi 2018 skončil. Na začátku tohoto roku se nejdříve dohodl na spolupráci s Ferrari v roli vývojového jezdce a nyní také s týmem SMP Racing, se kterým ho bude čekat první závod 15. března na floridském Sebringu.

V posádce prototypu BR Engineering BR1 Gibson #11 nahradí Brendon Hartley v USA a v Belgii Jensona Buttona, který se příštích dvou závodů WEC nebude moci zúčastnit kvůli svým povinnostem v japonských Super GT. Jeho parťáky budou stálí jezdci týmu Michajl Aljošin a Vitalij Petrov.

„Potěšilo mě, že se mohu připojit k týmu SMP Racing v závodech na Sebringu a ve Spa. Tým má vše potřebné a navíc dobrou jezdeckou sestavu, takže si myslím, že budeme mít velkou šanci bojovat o pódia. Bude to můj návrat do WEC a já se už těším, až v paddocku potkám všechny známé tváře,“ řekl Sirotkin v oficiálním vyjádření pro SMP Racing.

Pro 24 hodin Le Mans by se měl do sestavy týmu SMP Racing vrátit opět Jenson Button.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud