Brawn: Schumacherovi Pirelli možná nepomůžou, ale schopnosti neztratil

Brawn: Schumacherovi Pirelli možná nepomůžou, ale schopnosti neztratil

Michael Schumacher loni jednoznačně prohrál souboj s týmovým kolegou Rosbergem, ale podle šéfa Mercedesu GP Rosse Brawna nic nenasvědčuje tomu, že by bývalý mistr nemohl být stejně dobrý jako dřív.

"Když analyzujete oblasti, v kterých Michael ztrácí na Nica, tak to nejsou ty, které byste čekali," vysvětloval Brawn pro Auto Motor und Sport. "Rychlé zatáčky, v kterých je potřeba odvahy a rychle reagovat - v těch je Michael stále velmi silný."

"Jde o jezdeckou techniku v pomalých zatáčkách. Nico získal lepší cit pro pneumatiky, které jsme měli v roce 2010. V této oblasti Michael ztrácel dvě až tři desetiny. Díky skutečnosti, že šlo spíš o technické věci, věřím, že Michael neztratil nic ze svých schopností."

Kromě toho, že se Schumacher s postupem času neustále zlepšoval ve spolupráci s vozem, mu jistou naději před novou sezónou dává také příchod pneumatik Pirelli. Podle Brawna je ale příliš brzy hodnotit, jak mu bude nové obutí vyhovovat.

"V testech v Abú Zabí jsme nezaznamenali velké rozdíly ve srovnání s výkonností Bridgestonů, ale je zřejmé, že kvůli změně dodavatele potřebují auta přizpůsobit. V průběhu zimy uvidíme hodně změn," konstatoval Brawn pro Gazzettu dello Sport.

Doporučujeme

Články odjinud