Brawn: Při výměně převodovky by se měly zohlednit vnější vlivy

Brawn: Při výměně převodovky by se měly zohlednit vnější vlivy

Brawn si myslí, že v případech, jako byl v Bahrajnu ten Hamiltonův, by jezdci za výměnu převodovky neměly být penalizováni.

Šéf stáje Mercedes Ross Brawn je přesvědčen, že týmy by měly přezkoumat pravidla o penalizaci za výměnu převodovky.

Právě jezdec Mercedesu Lewis Hamilton totiž získal v Bahrajnu před kvalifikací penalizaci pěti míst na startovním roštu za výměnu převodovky. K jejímu poškození ale došlo zásluhou defektu pneumatiky zničené kovovými úlomky na trati. Podle Brawna by se měly podobné případy zohlednit a jezdce při nich netrestat.

"Myslím, že v budoucnu by mohl být v mezních situacích, což tato nebyla, problém. Bylo to způsobeno jezdcem? Dostali bychom se do dlouhých debat. Myslím, že by bylo dobré se na to podívat. Je frustrující dostat trest, když tu byl vnější vliv. Je to nepříjemné. Naštěstí se to nestává moc často, ale když se to přihodí v klíčovém okamžiku šampionátu, bude to dvojnásobně frustrující," předpovídá.

Sám Hamilton byl sice z trestu frustrován, ale situaci respektoval a jeho výkon v kvalifikaci ani v závodě to neovlivnilo. "Není to důležité. Pravidla jsou pravidla. Musím je akceptovat a vyrovnat se s tím," uznal sportovně.

Doporučujeme

Články odjinud