Brawn: Pneumatiky se příští rok starat o zábavu nemusí, zajistí ji technika

Brawn: Pneumatiky se příští rok starat o zábavu nemusí, zajistí ji technika

Pirelli může být v roce 2014 konzervativní, protože nová pravidla přinesou mnoho zajímavých momentů i bez pneumatik. Myslí si to šéf Mercedesu Ross Brawn.

Závod v Austinu znovu ukázal, jak moc zpestřily závodění ve formuli 1 pneumatiky. Když si totiž jezdci vystačí s jednou zastávkou jako v neděli na Okruhu Amerik, na trati se děje o poznání méně, než když je zastávek víc a kříží se různé strategie.

A protože příští rok přijdou nové motory, Pirelli musí být s pneumatikami 2014 opatrné, což možná povede k situacím, jako nastala v Austinu. Ross Brawn si je však jistý, že o zábavu bude i tak postaráno.

"Myslím, že se toho příští rok bude dít hodně s auty. Nemyslím, že bude stoprocentní spolehlivost, takže se toho bude dít hodně," řekl.

"Z tohoto pohledu se toho bude alespoň rok dít v závodech hodně, takže bych neměl obavy z toho, že budou pneumatiky konzervativnější."

Podle šéfa německé stáje by formule 1 mohla chtít po pneumatikách zpestření zábavy znovu teprve až ve chvíli, kdy to nedokáže technika.

"Pokud si závody začnou opět sedat, tak se možná budeme muset podívat na pneumatiky, ale mám podezření, že příští rok budeme mít plné ruce práce s auty."

Doporučujeme

Články odjinud