Brawn o Malajsii: Nebyl čas, já na sebe jen vzal zodpovědnost

Brawn o Malajsii: Nebyl čas, já na sebe jen vzal zodpovědnost

Šéf Mercedesu fanoušky ujišťuje, že Hamilton není a ani nikdy nebyl týmovou jedničkou. Pilot sám žádá rovnocenné podmínky a situace v Malajsii byla podle Brawna čistě „pro dobro týmu“, ne Lewise.

Ross Brawn před Velkou cenou Číny znovu potvrdil, že jediným důvodem pro týmovou režii v Malajsii bylo dovézt oba vozy do cíle závodu, nikoliv upřednostňovat jednoho jezdce, Lewise Hamiltona, na úkor toho druhého, Nica Rosberga.

"Opravdu se mi nelíbí, když musím dávat takové příkazy jako v Malajsii," řekl Brawn. "Není to v souladu s mými sportovními zásadami a i vloni jsme několikrát dokázali, že souboje týmových kolegů podporujeme.  V tomto případě, s ohledem na techniku, bychom ale vypadali hodně hloupě, kdybychom závod nedokončili kvůli nedostatku paliva," vysvětlil v rozhovoru pro Sky Sports.

"Lewis by se býval chtěl dostat na stupně vítězů bez naší pomoci. Když jsme s ním jednali o smlouvě, nikdy jsme se nebavili o něčem takovém, jako že by měl být „týmovou jedničkou“. Hamilton chce rovnocenného týmového kolegu, chce mít stejný vůz, jako má Nico, chce mít stejné příležitosti. Líbí se mu rovnocennost, proto mu situace v Malajsii nebyla příjemná. Já jsem tohle rozhodnutí ale musel udělat," hájí se Brawn.

"Neradil jsem se o tom s Laudou nebo s Wolffem, měl jsem prostě všechny potřebné informace proto, abych se tak rozhodl. Když jsme po závodě společně celou tuhle složitou situaci znova posuzovali, shodli jsme se, že mé rozhodnutí bylo správné. Někdo na sebe vždycky musí vzít zodpovědnost a udělat nelehké rozhodnutí v obtížné situaci. Nemáme čas na to, abychom vše projednávali," dodává.

Doporučujeme

Články odjinud