Brawn: Nechci, aby Schumacher v týmu dominoval

Šéf týmu Mercedes GP Ross Brawn by velmi nerad viděl Michaela Schumachera dominovat týmovému kolegovi, jak tomu bývalo v minulosti. Přínosnější bude vyrovnaná jezdecká dvojice.

"Není dobré, když jeden jezdec dominuje týmu, protože to znamená, že ten druhý nepodává výkony, jaké by měl," řekl Brawn. "Nechci, aby Michael dominoval. Chci, aby oba byli silní a vyhrávali závody."

Rosberg a Schumacher proto budou mít rovnocenné podmínky, týmovou režii je možné podle Brawna použít jen ve specifických případech. "Nakonec chceme vyhrát šampionát," připomněl. "Můžeme dospět k určitému rozhodnutí, kdy bude třeba jednoho jezdce více podpořit kvůli šampionátu, ale neuděláme to, dokud taková situace nenastane. Do té doby je to otevřená soutěž a nechci, aby jeden jezdec dominoval druhému."

Bývalý Schumacherův kolega z Ferrari Rubens Barrichello ale v minulosti opakovaně uvedl, že neměl vždy volné ruce při týmových soubojích. Brawn, jenž s Schumacherem spolupracoval u Ferrari a Benettonu, však tvrdí, že byl sedminásobný mistr světa nejlepší, proto vyčníval.

"Nikdy jsem nechtěl, aby Michael dominoval," řekl. "Michael dominoval, protože byl nejlepší. Uspořádání týmu nikdy nebylo takové, aby mu umožnilo dominovat. Dominoval, protože byl nejrychlejší a nejkonzistentnější jezdec."

Doporučujeme

Články odjinud