Brawn: Náskok soupeřů by měl Mercedes dohnat během několika závodů

Ross Brawn potvrdil, že Mercedes GP na své soupeře v Bahrajnu nestačil. Díky intenzivnímu vývojovému programu by se však na ně měl dotáhnout během několika málo Grand Prix.

"Tým odvedl v Bahrajnu dobrou práci, ale akceptujeme, že jsme nebyli dostatečně konkurenceschopní a že nás čeká práce, abychom smazali ztrátu na přední týmy," přiznal Brawn. "Jsem velmi potěšený výkony Nica a Michaela, a tím, jak spolupracovali, aby poskytli jasnou a konzistentní zpětnou vazbu pro vývoj vozu v průběhu závodního víkendu."

"I když je náš vůz v základu silný, máme vývojový plán pro následujících pár závodů, který by měl přinést požadované zlepšení výkonnosti, abychom mohli bojovat vpředu."

Následující závody, během kterých by se mělo dostavit zlepšení, se jedou stále mimo Evropu. Nejdůležitější bude pro Mercedes Grand Prix Malajsie, protože to bude domácí závod hlavního sponzora týmu Petronas.

"Základ našeho vozu je dobrý a tým pracuje tvrdě a soustředěně, aby udělal další kroky ve vývoji. Bude chvíli trvat, než ztrátu doženeme, ale určitě to bude dříve než později," dodal Norbert Haug.

Doporučujeme

Články odjinud