Brawn hodlá zůstat u Mercedesu i příští rok

Brawn hodlá zůstat u Mercedesu i příští rok

Paddy Lowe si zřejmě bude muset počkat na případné povýšení u Mercedesu, protože Ross Brawn zatím nemá v plánu tým opustit.

Bývalý technický ředitel Mclarenu Lowe přišel do Brackley podle zákulisních informací proto, aby se připravil jako Brawnův nástupce. Brawn mu ale místo zatím neuvolní.

"Jsme v dobré formě pro příští rok. O tu zábavu bych nechtěl přijít," řekl pro BBC.

Šéf německé stáje přitom dobře ví, co všechno jeho lidé připravují pro sezónu 2014. "Je to velká změna pravidel, mění se komplet celé auto, nejen aerodynamika jako dřív. Pokud jste s tím nezačali před rokem, máte problém."

Podle některých spekulací má o Brawna znovu zájem Honda, aby se vrátil do čela jejího programu formule 1 v roce 2015. "O tom nic nevím," namítl.

Jiné spekulace zase říkají, že pokud Brawn zůstane i příští rok, Mercedes ho přesune do jiné role a vedení se přeci jen ujme Lowe.

"Ross je teď šéf týmu. Nevíme, jak dlouho bude chtít zůstat šéfem týmu. Ty plány nejsou hotové. Přišel jsem, abych posílil tým v jeho současné formě, což dokážu," řekl Lowe.

"Je třeba toho hodně udělat a já už jsem začal zlepšovat to, co máme. Co přinese budoucnost v oblasti dalšího postupu, to se uvidí, není to v tuto chvíli určeno nebo definováno."

"Pokud bude Ross v jistou chvíli chtít pokročit výš nebo udělat krok zpět, tak budeme mít sílu na to zareagovat a udržet si silné vedení. Do té doby je tu hodně práce a já jsem s tím spokojený."

Doporučujeme

Články odjinud