Brawn GP mohl bojovat o první místo

Raději však zvolil strategii jedné zastávky v boxech.

Tým Rosse Brawna si v kvalifikaci zabral třetí řadu. Mimo Adriana Sutila tak jeho vozy byly těmi nejrychlejšími bez systému KERS. Dalším pozitivem pro Rubense Barrichella a Jensona Buttona je fakt, že jezdci Red Bullu se umístili až na konci první desítky. Ross Brawn po kvalifikaci prozradil, že Button i Barrichello mají pro zítřek naplánovanou pouhou jednu zastávku v boxech.

"Bylo to nejspíše jedno z nejlepších kol, která se mi v Monze kdy podařila zajet. Vážně jsem si to užíval. Měli jsme dostatečnou rychlost na to, abychom bojovali o pole position. Strategicky by to ale nebylo výhodné, ostatní vozy mají nasazen systém KERS, což by na startu rozhodlo. Proto jsme se rozhodli nechat ve vozech velké množství paliva. Páté místo je maximum, kterého jsem mohl dosáhnout. Jsem potěšen, že se nám podařilo z vozu dostat všechno. Bude zajímavé sledovat, kolik má kdo v nádrži paliva, ale věřím, že jsme na tom dobře. Závodění zde prostě miluji. Na zítřek už se neskutečně těším," prohlásil pátý Rubens Barrichello.

Jenson Button sváděl celou kvalifikaci s Barrichellem neuvěřitelně těsnou bitvu. Od svého brazilského týmového kolegy nakonec lídra šampionátu dělilo pouhých patnáct setin sekundy.

"Ze šestého místa mám velkou radost. Rozdíly mezi Rubensovými a mými časy byly po celý víkend titěrné. Nakonec nás dělilo patnáct setin. To je rozdíl, který se dá získat například větším skloněním hlavy na rovinkách. Asi jsem se skláněl málo! Z auta jsme dostali vše, s velkým množstvím paliva se chovalo dobře. To je důležité, musíme totiž myslet také na závod. Byl to dobrý den a věřím, že stejně pozitivní bude i závod," řekl Jenson Button.

Doporučujeme

Články odjinud