Bratches: Liberty Media bude jednat o kompromisech

Bratches: Liberty Media bude jednat o kompromisech

Komerční šéf formule 1 Sean Bratches připustil, že Liberty Media bude jednat o navrhovaných kompromisech před schválením finální podoby technických pravidel, která budou v platnosti od roku 2021. Poslední slovo by však měla vždy mít společnost Liberty Media.

Po uveřejnění návrhu na podobu nových technických pravidel, která budou závazná od sezóny 2021, na sebe nenechaly reakce týmů dlouho čekat.

Současné návrhy se nelíbí stáji Ferrari. Prezident automobilky Sergio Marchionne dokonce pohrozil, že by italský tým mohl „královnu motorsportu“ zcela opustit.

Obě strany, tedy týmy F1 a Liberty Media, došly k závěru, že ještě před finální schválením budou nutná společná jednání o různých kompromisech.

U všech případných návrhů však bude mít poslední slovo společnost Liberta Media, která se bude snažit ochránit především sportovní stránku formule 1.

„Myslím, že všichni chápeme, jakým směrem se máme ubírat, ne každý s tím ale souhlasí. Snažíme se pracovat na kompromisech, které by zlepšily sportovní stránku věci. Pokud nebudeme mít konkurenceschopné startovní pole, tak ztratíme přízeň fanoušků. Soustředíme se na to, abychom udělali to nejlepší pro fanoušky,“ řekl Bratches na akci Renaultu v Paříži.

„Vezměte si třeba Premier League. Fanoušci týmů jako Swansea City vědí, že pravděpodobně nezískají titul. V zápasech proti Chelsea, Arsenalu, Manchesteru City, Tottenhamu nebo Liverpoolu však jejich tým může zvítězit a oni to vědí.“

„Nejsme tu proto, abychom potěšili lidi. Jsme tu proto, aby náš sport byl nejlepší možný. To je naše poslání.“

„Nebudeme se snažit za každou cenu udržet v platnosti nějakou normu, když víme, že by měla špatný vliv na náš sport“.

Týmy a vedení F1 jsou připraveny na další jednání o podobě nových pravidel. Cílem obou stran je usnést se na klíčových bodech do konce roku 2018.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud