Branson: Za desáté místo v šampionátu jsou peníze? Chci ho!

V souboji mezi novými týmy by mohlo začít přituhovat, protože majitel Virginu teprve teď zjistil, že pokud se posune o dvě místa nahoru, dostane od Bernieho Ecclestona nemalou dotaci. A nemusí při tom získat ani bod.

"Jsou za to peníze? To jsi mi nikdy neřekl," divil se majitel Virginu Richard Branson v rozhovoru se svým výkonným ředitelem Graemem Lowdonem.

"Je to rozdíl," odpověděl Lowdon. "Pro tým máme dlouhodobý plán, takže získat desáté místo v šampionátu by znamenalo bonus. Pokud získáme bod, byl by to opravdu obrovský rozdíl."

Poslední dva týmy šampionátu totiž nezískají nic, zatímco ten desátý dostane podle odhadů 25 miliónů dolarů. "Sakra, tak to jo, chci desáté místo," reagoval Branson. "I když jsem říkal, že mě 10. místo moc nezajímá, tak teď mám najednou velký zájem. Čím víckrát dokončíme s oběma vozy, tím to bude lepší. A pokud dokážeme získat bod nebo dva, bylo by to ještě lepší."

Na konci tabulky šampionátu bojují od 10. do 12. místa týmy Lotus, HRT a Virgin Racing. Ani jeden z nich nezískal žádný bod, takže o jejich pořadí rozhodují nejlepší umístění v cíli. A tato statistika je velmi vyrovnaná, Lotus byl nejlépe třináctý, HRT čtrnáctý a Virgin také čtrnáctý, ale jen jednou, zatímco HRT dvakrát. V tuto chvíli by tedy stačilo, aby Glock nebo di Grassi dojel do cíle závodu na 12. místě a Virgin by se vyhoupl z konce tabulky na placené desáté místo.

Doporučujeme

Články odjinud