Bourdais: Vergne dostane další příležitosti

Bourdais: Vergne dostane další příležitosti

Francouz věří v talent svého krajana. Oba by se přitom mohli potkat v seriálu IndyCar.

Bývalý pilot formule 1 Sebastien Bourdais nepochybuje o tom, že Jean-Éric Vergne dostane další šanci ukázat svůj potenciál poté, co přišel o místo u Toro Rosso.

Toro Rosso posadilo do svých vozů pro letošní rok novou dvojici mladíků, přičemž jejich současní odchovanci museli jít jinam. Daniil Kvjat získal místo vedle Daniela Ricciarda u Red Bullu, na Vergneho ale zbyl Černý Petr a Francouz si musel hledat sedačku jinde. Útočiště nakonec našel u Ferrari, kde bude s Estebanem Gutiérrezem v roli testovacího jezdce.

Kromě toho Vergne závodí také v šampionátu formule E a mohl by být jedním ze zájemců o místo v americkém šampionátu IndyCar.

Ve velmi podobné situaci byl před časem ve formuli 1 právě Bourdais, který poté, co u Toro Rosso strávil sezónu 2008 a polovinu té nadcházející, musel uvolnit místo Jamiemu Alguersuarimu.

Bourdais následně závodil ve vytrvalostním šampionátu včetně 24h Le Mans, než se vrátil do USA, kde poslední čtyři sezóny závodí v sérii IndyCar.

„Jean podle mě dokázal několik slibných věcí, ovšem Toro Rosso je bohužel tým, který chce vyvíjet jezdce a ne si neustále držet stejnou jezdeckou sestavu,” řekl pro crash.net Bourdais.

„Jean-Éric si vedl velmi dobře a asi si zasloužil i lepší šanci, ve F1 je ale spousta příležitostí a někdy vám to vychází a někdy naopak ne.

Jsem si jistý, že bude mít další možnosti, kde ukázat svůj talent, má šanci ho předvést v IndyCar.”

Foto: Scuderia Toro Rosso

Doporučujeme

Články odjinud