Bourdais si věřil na postup do druhé části

Překazila mu to červená vlajka. Buemi poslední.

Ani jeden ze Sébastienů z týmu Toro Rosso se nedostal do druhé části kvalifikace. Bourdais skončil sedmnáctý a Buemi až poslední dvacátý.

Bourdais si přesto myslí, že vůz se oproti Velké ceně Turecka zlepšil o dvě až tři desetiny, ale totéž se podařilo i dalším. "Naše auto je mnohem lepší na řízení a o trochu rychlejší. Cítil jsem se v kokpitu pohodlně a myslím, že jsem měl na to, abych postoupil do druhé části, ale červená vlajka (po havárii Sutila - pozn. red.) přišla ve špatnou dobu," lituje Francouz. "Je to úchvatná dráha. Když auto správně nastavíte, při kvalifikačním kole zažíváte nepopsatelný pocit."

Buemi zažívá špatný víkend plný menších problémů. "Pokud (při trénincích) nezajedete dostatek bezproblémových kol, v kvalifikaci za to zaplatíte," upozorňuje Švýcar. "Ale takové je závodění. Uvidíme, co dokážeme zítra. Bude to obtížný závod, ať se stane cokoliv."

Technický ředitel Giorgio Ascanelli připomněl Buemiho problémy s hydraulikou a s převodovkou. "Bourdais jezdil spolehlivě, ale díky červené vlajce přišel o své poslední rychlé kolo," vysvětlil Ital, který si myslí, že na více než patnácté místo dnes stejně tým neměl. "Ve volném tréninku jsme experimentovali s různými elementy, abychom zlepšili naši rychlost a dnes to bylo o trochu lepší."

Doporučujeme

Články odjinud