Bourdais doufal ve výjezd safety caru, nepoštěstilo se

Jel si závod sám pro sebe.

Po skvělé sezoně 2008 pro Toro Rosso přišel ročník, který se nese ve znamení zápolení se soupeři na chvostu pole. Grand Prix Turecka bohužel nebyla výjimkou.

"Byl to těžký, ale dobrý závod. Bojoval jsem, jak jen to šlo. Musíme zůstat pozitivně naladěni. V závodu jsme vypadali lépe než po zbytek víkendu. Bylo fajn po dvou závodech zase dojet do cíle a odjet více kilometrů. Potřebujeme teď udělat dvě věci - zjistit, proč jsme se tak trápili v kvalifikaci a dát na auto nějaká vylepšení. Ta by snad měla přijít v Maďarsku," řekl Sébastien Buemi, v cíli patnáctý.

"Bylo jasné, že po startu z chvostu to bude obtížné. Po startu to vypadalo, že Fisichella má problémy. Bylo ho všude plno, proto jsem radši zvolnil. V prvním kole jsem přišel o tři nebo čtyři vteřiny. Také jsem se musel vypořádat s velice těžkým autem. Jel jsem takový osamocený závod. Zvolili jsme strategii jedné zastávky v boxech a doufali jsme, že by nám mohl pomoct výjezd safety caru. Celý víkend bylo jasné, že nám schází rychlost. Měli bychom se teď spíše soustředit na to, jak se v Silverstonu zlepšit," prozradil Sébastien Bourdais, v závodě osmnáctý nejrychlejší.

Doporučujeme

Články odjinud