Bourdais by si přál déšť

Buemi lituje chyby.

Dvojice Sébastienů z týmu Toro Rosso zaznamenala v kvalifikaci střídavé úspěchy. Bourdais letos poprvé postoupil do druhé části kvalifikace, ale v té skončil až patnáctý. Buemi udělal ve svém nejrychlejším kole chybu a zůstal celkově poslední.

Technický ředitel Giorgio Ascanelli byl spokojen se spolehlivostí obou vozů: "Za pět dní provozu, které jsme v tomto ročníku šampionátu absolvovali, jsme zaznamenali jen jeden menší problém včera odpoledne."

Itala potěšil také Bourdaisův postup do druhé části kvalifikace, ale upozornil, že to pořád mohlo být lepší. "Jezdci si zvykají na auto. Buemi dnes udělal chybu, ale když mladý jezdec nechybuje, nic se nenaučí. A Bourdais odvedl dobrou práci."

Sébastien Buemi připomněl, že s předposlední sadou pneumatik se pohyboval na pozici, která by mu stačila k postupu do druhé části kvalifikace. V závěru dokonce v prvních dvou sektorech zlepšil. "Bohužel, v posledním sektoru jsem škrtl o obrubník a skončil v kačírku. Je to škoda," litoval mladý Švýcar své chyby. Pro zítřejší závod by si přál proměnlivé podmínky. "Uvidíme, jestli dokážeme využít neobvyklých situací, které by mohly nastat."

Sébastien Bourdais přiznal, že vůz byl rychlejší, než v týmu před kvalifikací očekávali. "Pořád nejsme tam, kde chceme být. Nejsem si jistý, jestli zítra bude pršet, nebo ne, ale určitě by to byla nejlepší šance, abychom získali body," přeje si Francouz.

Doporučujeme

Články odjinud