Boullier vyšel Kubicovi vstříc, konečné rozhodnutí odkládá

Boullier vyšel Kubicovi vstříc, konečné rozhodnutí odkládá

Původně stanovený termín k oznámení jezdecké sestavy pro příští rok vypršel. Vedení týmu si však nadále láme hlavu tím, zda se Kubicův stav zlepší natolik, že mu umožní nastoupit do nové sezony.

Už dříve se šéf černozlaté stáje Eric Boullier nechal slyšet, že je ochoten počkat do konce října. Rehabilitace polského pilota probíhá dobře, i tak je ale dost pravděpodobné, že ani tento termín Kubica nestihne. Proto se Boulier rozhodl ultimátum znovu o pár týdnů odložit. Déle než do půlky listopadu však už čekat nemůže.  

"Jestliže můžu čekat o něco déle, abych se ujistil, že se vrátí, pak možná budu muset, protože teď není ještě zcela připraven. A já chci, aby to pro něj bylo férové," řekl.

"Mluvil jsem s Danielem Morellim a jsou (Kubicovi manažeři) pevně přesvědčeni, že se Robert vrátí, což je hezké slyšet. V podstatě bojuje proti času. Pokud Robert dokáže řídit vůz formule 1, pak chci, aby tu byl s námi. Takže mu musím dát šanci. Je to jen na mě, abych byl přizpůsobivý. Potřebuji však, abych nešel proti zájmům týmu, takže pokud uvidím, že s jezdeckou sestavou pro příští rok je něco špatně, pak se budu muset rozhodnout," vysvětlil Boullier.  

Doporučujeme

Články odjinud