Boullier se zlobí na soupeře. Jsou to sobci

Boullier se zlobí na soupeře. Jsou to sobci

Závodního ředitele McLarenu namíchly dva týmy, které se postavily proti možnosti přesunutí dnešních testů na den s lepší předpovědí počasí.

Ve středu trat´v Katalánsku zasypal sníh, který se následně proměnil v souvislou vrstvu vody. Začátek testů musel být posunut, a to z důvodu, že by v případě potřeby nemohl vzlétnout záchranný vrtulník. Kvůli neutěšenému počasí se nakonec na trať podívalo pouze pět odvážlivců.

Jako jediný si měřený čas zapsal Fernando Alonso z McLarenu. Ten si připsal celkem 11 kol. Dvě kola odkroužili Ricciardo a Hartley, jediný okruh mají na kontě Ericsson s Kubicou.

Je jisté, že středeční den je co do sbírání cenných dat prakticky dnem ztraceným. Vzhledem k tomu, že před startem sezony měly týmy k dispozici pouze dva čtyřdenní testy, je každá taková ztráta velmi citelná.

Šéfové stájí se dokonce sešli, aby se poradili, zda by nešlo změnit harmonogram testování a na trať se podívat ještě v pozdější den. Takovéto řešení by však vyžadovalo jednoznačný souhlas všech týmů, k čemuž nedošlo. V pátek patří trať Williamsu kvůli filmovacímu dni, v sobotu tytéž povinnosti čekají Ferrari. Není však stoprocentně jisté, zda za nepovedeným hlasováním stojí právě oni.

Eric Boullier z McLarenu rozhodnutí rivalů zablokovat trať ostatním nebral zrovna smířlivě.

„Vypadá to, že se dva týmy včera rozhodly neměnit testovací datum. Jsou to pochopitelně peníze vyhozené oknem. Abychom tu mohli být, něco nás to stálo. Trať je tak jako tak zamluvená na dva týdny. Měli jsme možnost přesunout dnešek na pozdější den. Předpověď na neděli nebo pondělí je příznivější.

Potřebujeme plně využít všech osm testovacích dnů, abychom mohli na trati v prvním závodě předvést slušnou show. Potřebovali jsme vychytat potíže se spolehlivostí a podobně. Jsou to vyhozené peníze, a to jen kvůli sobeckým zájmům,“ zlobil se Boullier.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud