Boullier: Red Bull používal kódovanou komunikaci

Boullier: Red Bull používal kódovanou komunikaci

Eric Boullier obvinil Red Bull, že během závodu v Singapuru používal kódovanou rádiovou komunikaci, čímž porušil pravidla.

Od Singapuru je omezená rádiová komunikace. Přísnější nebo možná přesnější výklad článku 20.1 Sportovních pravidel samozřejmě zakazuje také kódovanou rádiovou komunikaci.

Podle Boulliera ale právě to v Singapuru použil Red Bull a mimo jiné tak dostal Daniela Ricciarda na stupně vítězů.

Ricciardo měl v některých částech závodu problém s baterií. Red Bull mu do rádia řekl, aby se vyhnul obrubníkům na výjezdu ze zatáček, což by mělo problém vyřešit. Šlo o informace ohledně spolehlivosti nebo rady, jak zrychlit a tedy porušení pravidel?

„Ano, myslím, že to bylo kódované. Je na FIA, aby to vyšetřila, já k tomu nemám co říct,“ prohlásil Boullier pro Autosport.„ Ale byly to divné zprávy. Jednou ok, ale dvakrát nebo třikrát, to je trochu divné,“ diví se Boullier.

Šéf Red Bullu Christian Horner ale podobná nařčení kategoricky odmítá. „Samozřejmě jsme mluvili s Charliem, a řekli mu, že Daniel měl nějaké problémy se spolehlivostí. To byl důvod, proč mu bylo sděleno, aby zůstal mimo obrubníky, protože tohle bylo příčinou poškození baterie.“

Doporučujeme

Články odjinud