Boullier: Räikkönen Lotus miluje, do Monzy snad uspokojíme jeho požadavky

Boullier: Räikkönen Lotus miluje, do Monzy snad uspokojíme jeho požadavky

Šéf týmu Lotus Eric Boullier je přesvědčený, že se Lotusu už brzy podaří zajistit si budoucnost, což umožní pokračovat v jednání s Kimim Räikkönenem.

Než podepíše novou smlouvu, chce finský pilot od svého zaměstnavatele ujištění, že bude mít v příštích letech zdroje na udržení tempa top týmů. Lotus toho chce dosáhnout prostřednictvím spojení s Infinity Racing, ale jednání zatím nebyla uzavřena.

"Pracujeme na tom," řekl Boullier. "Máme vyřešenu většinu problémů a očekáváme, že v Monze bude dohoda zcela uzavřena."

Lotus to potřebuje, aby mohl dál jednat s Räikkönenem. Tomu totiž dluží část letošního platu, což jako důkaz finančního zajištění neslouží. Fin řekl, že je míč na straně Lotusu, který ví, co má dělat.

Kromě zisku prostředků pro další sezóny jde i o prodloužení a případné prohloubení spolupráce s Renaultem. Enstonští totiž zatím nemají ani smlouvu na šestiválcové motory pro příští rok.

Boullier ale věří, že se všechno podaří zdárně uzavřít, včetně Räikkönenova nového kontraktu.

"Ano. On tento tým miluje, je tu rád, líbí se mu to prostředí. Ale je třeba být racionální, my potřebujeme finančně vyřešit silnou stránku týmu a je tu technická výzva příštího roku."

"Pořád to visí ve vzduchu, ale jakmile budeme vědět, že dokážeme poskytnout to, co chce (Räikkönen), samozřejmě si spolu sedneme."

Doporučujeme

Články odjinud