Boullier přiznal zklamání z Grosjeanova výkonu v Německu

Boullier přiznal zklamání z Grosjeanova výkonu v Německu

Šéf týmu Lotus Eric Boullier vyslovil první veřejnou kritiku na adresu svého krajana Romaina Grosjeana, který si v Hockenheimu prožil zřejmě nejhorší víkend sezóny.

Grosjean v Německu nepostoupil z druhé části kvalifikace, v prvním kole závodu kolidoval a potě se dopustil několika dalších chyb. V důsledku toho skončil až osmnáctý s jednokolovou ztrátou na vítěze.

"Celkově vzato pro nás tento víkend nebyl uspokojivý," komentoval Boullier pro magazín F1i. "Přišli jsme o třetí místo v šampionátu, i když jen o bod ve prospěch McLarenu. Kimi odjel hezký závod vzhledem k tomu, že startoval z 10. místa. Díky jeho třetímu místu jsme si připsali hodně bodů."

"Ale Romain byl nikde, v uvozovkách, i když v pátek předvedl zajímavou rychlost. Nezískali jsme výsledek, který jsme získat měli. Máme auto, které nám umožňuje se umísťovat na pódiu, nebo alespoň mezi prvními pěti, pokud nebudeme moc ambiciózní. Takže by to mělo být tak, že o místo v první pětici bojují oba naši piloti, a ne jinak."

Slabinou Lotusu zůstávají kvalifikace. Auto by zřejmě mohlo bojovat o vítězství, pokud by startovalo z prvních dvou řad. Na zlepšení výkonnosti na jedno rychlé kolo pracuje tým dlouhodobě, ale nepříznivé podmínky mu situaci v posledních závodech zkomplikovaly.

"V Budapešti potřebujeme pátek na suchu," konstatoval Boullier. "Změnili jsme náš způsob práce v pátek, ale kvůli dešti jsme tuto novou proceduru nemohli pořádně aplikovat. Prioritou zůstává zlepšit naše kvalifikační pozice. To je klíčové. Pokud se nekvalifikujeme mezi prvními pěti, nemáme šanci závod vyhrát."

Doporučujeme

Články odjinud