Boullier hodnotí Räikkönena známkou 9/10

Boullier hodnotí Räikkönena známkou 9/10

Šéf Lotusu Eric Boullier je spokojen, jak rychle Kimi Räikkönen zapadl po dvouleté pauze zpátky do kolotoče formule 1. Na dotaz, zdali je jeho výkony překvapen, odpověděl nejednoznačně.

Kimi Räikkönen se letos vrátil do formule 1 po dvouleté pauze strávené ve světovém šampionátu rallye. V jedenácti odjetých závodech letošní sezony byl třikrát druhý, dvakrát třetí a v Malajsii zajel nejrychlejší kolo. Celkově je pátý se 116 body. Šéf týmu Lotus Eric Boullier ho na začátku letní přestávky ohodnotil známkou 9/10.

"Je to překvapení? Ano i ne. Když jste dva roky pryč, nemáte konzistenci v tréninku a nejste tu každé dva týdny, vždycky to vzbuzuje otázky. Ale trvalo to jen chvíli a už je rozhodně zpátky," pochvaloval si Francouz, jak rychle mistr světa z roku 2007 znovu zapadl do kolotoče formule 1. "Nevím, jestli dokážeme být každý víkend druzí nebo třetí. Nechci mít větší ambice, než bychom měli mít."

Jak jsme vás již informovali, Lotus bude letos vůz vylepšovat déle než v předchozích letech. V Poháru konstruktérů mu zatím patří třetí místo, na druhý McLaren ztrácí jediný bod.

Doporučujeme

Články odjinud