Boullier: Doma jsme nebyli dost dobří

Boullier: Doma jsme nebyli dost dobří

McLaren si ve Velké Británii připsal nejlepší bodový výsledek od první Velké ceny Austrálii. Eric Boullier ale přesto není spokojený.

Jenson Button v Silverstonu bojoval o stupně vítězů. Se svým kolegou Kevinem Magnussenem nakonec do cíle dovezl slušnou porci bodů. V McLarenu ale přesto žádné velké nadšení nevládne.

„Není to dost dobré“, říká Boullier pro Autosport. „Jsem si jistý, že s agresivnější strategií jsme mohli udělat lepší práci. Na druhou stranu, nemůžeme vinit naše lidi, když udělali dobře svou práci v obtížných podmínkách v sobotu, což vyústilo v dobré postavení na startovním roštu. Poté budete chtít být spíše konzervativní a pokusit se bodovat.“

Podle Boulliera je moderní formule jiná. Nelze jít jen tak závodit, když máte na startu vůz plný paliva a musíte myslet mimo jiné na pneumatiky.

„Ale musíme být realističtí. Naše auto mělo papírově možná na sedmé nebo osmé místo, ne na čtvrté a šesté, takže je to lepší výsledek, než jakého jsme mohli dosáhnout za normálních podmínek.“

McLaren je prý spokojen s balíčkem, který přivezl do Rakouska a přestože udělal velký pokrok, ztrátu nelze jen tak rychle smazat. V rámci týmů proto nadále probíhají změny, které by měly vozy z Wokingu vrátit zpět na vrchol.

Výsledky McLarenu v letošní sezóně

  Body AU MY BH CN ES MC CA AT GB
McLaren 90 33 10 9 14 6 18
                     
Jenson Button 55 15 8 8 12 12
Kevin Magnussen 35 18 2 1 2 6 6

Doporučujeme

Články odjinud