Bouiller: Renault je schopný tým, jen potřebuje znovu nabýt sebedůvěru

Nový šéf Renaultu F1 nemá pochybnosti o schopnostech svého týmu, ale všimnul si, že je trochu zdecimovaný singapurskou aférou. Proto považuje za hlavní úkol pozvednout morálku lidí v Enstone.

"Mým hlavním cílem bude, jestli se to tak dá říct, aby si lidé znovu věřili," řekl Bouiller pro Autosport. "Chci, aby byli hrdí na svou práci, protože já na ní hrdý jsem."

"Morálka nebyla na konci roku na moc vysoké úrovni. A z mého pohledu bude pro úspěch tohoto schopného týmu klíčové, aby si lidé věřili. Věřím, že tento tým má schopnosti, aby byl úspěšný, jako to dokázal v minulosti."

Jádro týmu se podle Bouillera nezměnilo, jedná se o stejné lidi, kteří v letech 2005 a 2006 vyhráli mistrovské tituly.

"Máme tu velké hodnoty a na to nesmíme zapomínat. Bylo by ode mne hloupé, kdybych tu bez předchozích zkušeností z formule 1 udělal personální zemětřesení. Tým je velmi schopný, jen potřebují trochu ujistit a do budoucna si více věřit," konstatoval Bouiller.

I když je ve formuli 1 nováček, obavy Bouiller nemá, naopak. "Pomůže mi to, protože je dobré mít čistou hlavu, hlavně protože jsem závodník. Ať už jsou to závody formule 1 nebo sportovních vozů, pořád jsou to závody."

"Ale bude to těžké, protože je tu větší zodpovědnost, vůči sponzorům, automobilce a zaměstnancům. Také je třeba vést diskuze s FOTA, FIA a ostatními týmy. Takže zájmy jsou o trochu vyšší."

Největší otazník u Renaultu teď visí nad druhou závodní sedačkou. Podle Bouillera, který by rád s týmem bojoval mezi čtyřmi nejlepšími, to může trvat ještě tři týdny, než bude znát Robert Kubica svého týmového kolegu. Pro polského pilota má jen slova chvály.

"Myslím, že je jedním z klíčových jezdců na trhu," řekl. "Mnohokrát prokázal svůj talent, vášeň a jeho nasazení je stoprocentní. Jsem potěšený, že s ním budu spolupracovat."

Doporučujeme

Články odjinud