Bottas: Ztráta vítězství v Baku mě posílí

Bottas: Ztráta vítězství v Baku mě posílí

Zklamání ze ztráty již téměř jistého vítězství ve Velké ceně Ázerbájdžánu v Baku Valtteriho Bottase podle jeho slov ve zbytku sezóny formule 1 jen posílí.

Fin byl na čele závodu v ulicích Baku, když tři kola před koncem závodu přejel přes nečistoty na trati a dostal defekt, který jej připravil o šanci vyhrát a také ujmout se vedení v průběžném pořadí šampionátu.

„Samozřejmě to bylo zklamání, ale i to s sebou život a zejména motorsport přinášejí,“ řekl Bottas v Itálii při přebírání ceny Lorenza Bandiniho.

„Vždy zjišťuji, že zklamání pro vás může být tou nejlepší příležitostí pro to být silnější, pokud to vezmete za správný konec. Chystám se tedy být příští víkend a po zbytek roku ještě silnější.“

Ačkoliv Mercedes zatím v souboji s Ferrari tahá za kratší konec, podle Bottase pomohou Mercedesu ke zlepšení i drobnosti.

„Tohle je F1. Je vyrovnaná a když zůstanou pravidla více méně nezměněná, vždy to bude vyrovnanější. V tuto chvíli jsou tu tři velké týmy, u kterých očekáváme, že budou vyrovnané.

To, co musíme udělat, je pokračovat v práci na detailech a naučit se o každém malém kousku, i když to přinese jen setinu sekundy. Pokud to budeme nacházet pravidelně a ve všech oblastech, zejména v našich slabinách, tak nás to posune vpřed.“

Klíčem ke zlepšení je podle Bottase také týmová práce.

„Pokud bych měl říct jednu věc, kterou musíme udělat, abychom se dostali na vrchol, pak je to týmová práce,“ dodal. „Musíme pracovat jako tým, protože spolu toho můžete udělat mnohem více, než když jste sami.“

Bottas si převzal ocenění

V sobotu večer Fin převzal cenu Lorenza Bandiniho. Při té příležitosti na silnici mezi Faenzou a Brisignellou předvedl fanouškům vůz Mercedes W07. V minulosti toto ocenění získali například Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton a Max Verstappen.

„Když jsem jako dítě závodil v motokárách a viděl jsem, kteří jezdci získali toto ocenění, tak jsem si nikdy nemyslel, že bych ho mohl dostat i já. Hodně to pro mě znamená. Minulý týden jsem trofej nezískal, ale teď jednu mám, a je to mnohem lepší. Jsem skutečně poctěn.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud