Bottas: Williams v Malajsii předvede svůj potenciál

Bottas: Williams v Malajsii předvede svůj potenciál

Valtteri Bottas věří, že Williams se v Malajsii předvede ještě lépe než v Austrálii. Uvědomuje si také slabiny, na kterých ještě tým musí zapracovat.

Valtteri Bottas zajel ve Velké ceně Austrálie svůj nejlepší výsledek v kariéře. Závod dokončil na páté příčce. Překonal své dosavadní maximum, osmé místo z loňské Velké ceny USA. Fin je přesvědčen, že Williams se v Malajsii posune ještě výše.

Výsledek v Melbourne byl ovlivněn kvalifikací, ve které piloti Williamsu uzavřeli první desítku. Felipe Massa v závodě skončil hned v první zatáčce, kde ho sestřelil Kamuj Kobajaši, kterému nefungoval brzdný systém. Bottas se v úvodu zdržel, když poškodil o zeď pravé zadní kolo a musel do boxů po třech kolech. To ho zřejmě stálo boj o pódium.

Věděli jste, že...

Williams už v prvním závodě sezony 2014 v Melbourne získal dvojnásobek svého bodového přídělu z celé sezony 2013? Valtteri Bottas obdržel za páté místo deset bodů, zatímco loni Pastor Maldonado společně s Bottasem jich dohromady vyjeli pět.

„Zbývá osmnáct závodů, ve kterých můžeme předvést, co dokážeme. V Austrálii to mohlo být lepší. Felipe nemohl nic dělat a já udělal chybu, určitě máme co nabídnout,” věří. „Oproti minulému roku je to úplně jiný tým. Máme teď více bodů než loni a auto je mnohem rychlejší ve srovnání s ostatními.”

Právě Malajsie je podle Bottase pro Williams ideální. „Je to pravá závodní trať, na rozdíl od městského okruhu, který je hrbolatý a kluzký. Očekáváme, že můžeme bojovat v elitní šestce a moc se na to těším,” uvedl.

Čtyřiadvacetiletý jezdec si zároveň uvědomuje slabiny, které se projevily zejména při sobotní kvalifikaci na mokru. „Při brzdění a v nájezdech do zatáček jsme byli celkem silní. Můžete se na to spolehnout a věřit tomu. Ve výkonu máme pořád rezervy. Musíme zapracovat na trakci, zejména na mokru. Trochu jsme ztráceli v rychlých zatáčkách a na výjezdech, to je naše slabina,” upozornil. „Ale řekl bych, že naše maximální rychlost je velmi dobrá, což pomáhá při předjíždění.”

Doporučujeme

Články odjinud