Bottas: Všichni začínáme od nuly

Bottas: Všichni začínáme od nuly

Pilot Mercedesu se už nemůže dočkat, až se po dlouhé zimní pauze opět posadí do vozu. Věří, že bude mít opět pořádnou šanci ukázat, co v něm je.

V sezoně 2017 za svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem výsledkově zaostával, letošní změna pravidel však skýtá řadu příležitostí svou pozici vylepšit.

„Čeká nás nová sezona se spoustou nových šancí. Budu se snažit těchto šancí využít. Mé cíle jsou jasné, každý o nich ví. Za pět let ve formuli 1 jsem se toho dost naučil, nejvíc v roce 2017, takže moje cíle jsou opravdu vysoké.

Tým na voze pracuje opravdu tvrdě a letos jsem se toho procesu mohl také účastnit. Loni jsem nastoupil na vlak v době, kdy už byl vůz hotový. Takže ano, moc se na nové auto těším. Každý odstartuje zase od nuly,“ prozradil Bottas pro oficiální webové stránky Mercedesu.

Finský závodník si však netroufá odhadnout, zda Stříbrné šípy dokážou zopakovat loňskou dominanci:

„Netušíme, jak na tom budeme. Ve formuli 1 máte vždy spoustu neznámých. Samozřejmě chceme zůstat na vrcholu, ale je mi jasné, že je tu spousta stájí, které nás chtějí porazit.“

Valtteri Bottas se v průběhu zimy snažil soustředit na jiné věci, než je formule 1. Jeho cílem bylo dát si pauzu a odpočinout si. S fyzickým tréninkem však začal hned po Novém roce. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud