Bottas vinil ze špatného startu spojku. Tým problém nenašel  | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Bottas vinil ze špatného startu spojku. Tým problém nenašel

Valtteri Bottas si po závodě stěžoval, že za horší start, v jehož důsledku ztratil první pozici, nebyl tak úplně jeho vinou. Podle Fina se spojka chovala podivně.

„Bylo to velmi těsné, ale já to ztratil na startu. Spojka se chovala zvláštně. Zasekla se, uvolnila, zasekla, uvolnila. Nikdy předtím se mi to nestalo, tam jsem to ztratil,“ řekl po závodě Bottas.

Tým situace analyzoval, ale podle všeho byl problém jinde. „Věříme, že to byl jen nedostatek přilnavosti na straně, kde byla pole position,“ řekl sportovní ředitel Mercedesu Ron Meadows na tradičním pozávodním debrief videu.

„Když se podíváte na doprovodné závody, tak lepší start měl častěji ten na druhém, třetím nebo čtvrtém místě, než jezdec na pole position.“

Podobně to vidí také šéf traťových inženýrů Andrew Shovlin. „Je to jeden z prvků. Protočíte trochu kola, proklouznou se a tím prokluzuje také spojka. Je tam trochu interakce. Ještě se na to podíváme, ale v tuto chvíli si myslíme, že hlavní problém byl s přilnavostí a ne na autě.“

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud