Bottas věří, že se letos dočká vítězství

Bottas věří, že se letos dočká vítězství

Valtteri Bottas v letošní sezóně formule 1 zatím stále čeká na vítězství. Podle pilota Mercedesu je to smolné, ale také úžasné.

Jeho týmový kolega Lewis Hamilton vede průběžné pořadí šampionátu o 30 bodů před Sebastianem Vettelem z Ferrari. Bottas, který již dříve prohlásil, že se nebrání podpoře svého týmového kolegy v boji o titul, na něj ztrácí 97 bodů.

Fin měl přitom k vítězství velmi blízko v Ázerbájdžánu, kde však z prvního místa přejel přes úlomky na trati a dostal defekt pneumatiky.

„Pro mě je to celkem smolné a úžasné, že jsem letos ještě nevyhrál závod. Už několikrát to bylo docela blízko, obzvlášť v první třetině sezóně. Opravdu chci vyhrávat závody, proto tu jsem,“ řekl Bottas.

„Nemyslím si, že v příštích několika závodech to bude jen o tom, aby Lewis získal titul. Pokud mám dobrou rychlost, kvalifikaci, jsem silný v závodě, tak podle mě rozhodně mohu vyhrát. Samozřejmě to ale bude mnohem jednodušší, když si Lewis zajistí titul. Nechci nad tím moc přemýšlet. Dokud podávám dobré výkony, tak doufám, že dosáhnu i výsledků, které si zasloužím,“ dodal Fin s tím, že vhodnou příležitost mu nabídne už další závod na městské trati v Singapuru.

„Nikdy nevíte. Viděli jste, co se stalo minulý rok! Je to závodění a jdeme tam s tím, že se může stát cokoliv. Snad budeme konkurenceschopnější, než jsme byli vloni. Ferrari je rychlé všude, Red Bull bude v Singapuru rychlý. My nevíme, jak konkurenceschopní budeme, ale pokusíme se získat více bodů než Ferrari.“

Podle Bottase, který naposledy zvítězil v posledním závodě loňské sezóny v Abú Dhabí, jsou Ferrari a Mercedes vyrovnané a klíčovým faktorem je schopnost zacházet s pneumatikami.

„Myslím, že mají o trochu více výkonu a rychlosti, v zatáčkách je ten rozdíl minimální. Záleží na zatáčkách a na tom, který tým lépe pracuje s pneumatikami. Ve Spa jsme měli problém s puchýřkováním pneumatik, (v Monze) ho mělo Ferrari a my ne,“ uzavřel Bottas.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud