Bottas věří, že Alfa Romeo je schopná soupeřit s většinou vozů na roštu  | foto: gettyimages/Mark Thompson

foto: gettyimages/Mark Thompson

Bottas věří, že Alfa Romeo je schopná soupeřit s většinou vozů na roštu

Valtteri Bottas je přesvědčen, že letošní vůz Alfy Romeo C42 dokáže bojovat s většinou vozů na startovním roštu. Znovu to chce dokázat již tento víkend v Melbourne.

Austrálie je pro Bottase blízkou zemí, protože odtud pochází jeho současná přítelkyně cyklistka Tiffany Cromwell. „Do Austrálie jezdím rád, poslední dobou tu trávím docela dost času, naposledy o zimní přestávce, jelikož moje přítelkyně pochází z jižní Austrálie. Je to jedno z mých oblíbených míst, protože je tu tolik věcí, které lze dělat a které lze vidět.“

„Pro tento i pro mnoho dalších důvodů jsem šťastný, že opět můžeme v Melbourne závodit. Albert Park je velmi zajímavý okruh a úpravy provedené před letošním závodem, stejně jako vozy nové generace, by měly učinit závody mnohem více vzrušující.“

Alfa Romeo zatím letos ukazuje, že jí potřebná rychlost nechybí. V prvním závodě letošní sezóny v Bahrajnu obsadil Bottas šesté místo, a vypadalo to, že podobného výsledku dosáhne i o týden později v Saudské Arábii, ale problémy s přehříváním motoru ho donutily ze závodu odstoupit.

Bottas je zároveň posledním vítězem Velké ceny Austrálie, která se uskutečnila v roce 2019. A i teď je přesvědčen, že může v Albert Parku získat další porci bodů.

„Chceme zde ukázat naši rychlost, protože víme, že můžeme bojovat s většinou vozů na startovním roštu,“ říká finský pilot.

„Jsme přesvědčeni, že můžeme domů přivést body, ale bude důležité, abychom odvedli svou práci správně, protože jsme viděli, jak konkurenceschopné je letošní pole.“

I šéf Alfa Romeo Fred Vasseur věří, že švýcarský tým může bojovat s nejlepšími vozy středu pole. Důležitý ale také bude vývoj, který týmy udělaly od minulého závodu.

„Samozřejmě cestujeme do Austrálie s cílem získat body,“ řekl. "Víme, že můžeme bojovat vpředu, ale také víme, že každý závod je příležitostí pro všechny týmy, aby udělaly další krok vpřed."

„Vývoj mezi jednotlivými závody bude letos mít obrovský dopad a my teprve až vyjedeme znovu na trať zjistíme, zda se práce odvedená od Džiddy vyplatila.“

Doporučujeme

Články odjinud