Bottas varuje, že Mercedes bude po restartu sezóny velmi silný

Bottas varuje, že Mercedes bude po restartu sezóny velmi silný

Sezóna sice začne nejméně o 3,5 měsíce později, než měla, ale rozložení sil bude více méně stejné, jaké mělo být v prvních závodech původního kalendáře. Ale jaké bylo?

Zhruba 3,5 měsíce jsou sice hodně dlouhá doba, ale továrny týmů i výrobců motorů budou po velkou část této doby zavřené. Doma se sice pracovat dá, ale nikdo z inženýrů asi nemá ve sklepě aerodynamický tunel nebo potřebnou výpočetní kapacitu CFD (počítačových simulací). Pokud sezóna začne v Rakousku, nebude se rozložení sil příliš lišit od toho, co bychom viděli v prvních závodech normální sezóny.

Pravidla se sice příliš neměnila, přesto Valtteri Bottas trvá na tom, že nový vůz W11 je ve všech oblastech lepší ve srovnání se svým předchůdcem W10. Po prvních kolech Bottas opouštěl vůz „s úsměvem na tváři“.

„Je velmi působivé vidět, co může tým udělat během zimy, i když nedošlo k tolika změnám pravidel,“ řekl Bottas na oficiálním Youtube kanále F1.

„Zlepšení bylo skutečně cítit – vyšší přítlak, jak se auto chová mechanicky, všechno prostě vypadalo lépe.“

„Věděl jsem, že letos máme opět velkou šanci udělat spoustu dobrých věcí k dosažení našich cílů, které jsme si stanovili jako tým a já jako jezdec.“

„Cítil jsem se dobře, ale také se chcete držet nohama na zemi do chvíle, než zjistíme, jak na tom skutečně jsme. Na tuto chvíli musíme bohužel počkat trochu déle.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud