Bottas v Monaku omylem pustil Räikkönena a pomohl mu na body

Bottas v Monaku omylem pustil Räikkönena a pomohl mu na body

Kimimu Räikkönenovi by se v GP Monaka možná nepodařilo vrátit do bodované desítky, kdyby mu cestu neuvolnil krajan Valtteri Bottas. Ten říká, že se spletl.

Po kolizi s Pérezem musel Räikkönen v závěru závodu neplánovaně do boxů, defekt zadní pneumatiky by mu neumožnil dojet až do cíle, takže musel přezout.

Poté mu ještě dvě kola před cílem patřila třináctá pozice za Gutiérrezem, Bottasem a Hülkenbergem a první desítka se zdála být daleko. V předposledním kole však pilot Lotusu překonal Gutiérreze a Bottase a v první zatáčce posledního kola nakonec i Hülkenberga, čímž si zajistil zisk jednoho bodu.

Jak ukazuje toto video, Bottas Räikkönena pustil. To se nelíbilo Sauberu, protože Švýcaři věřili, že kdyby se tak nestalo, Hülkenberg by desátou pozici ubránil. Bottas to však vysvětlil tím, že si myslel, že ho Räikkönen coby vedoucí jezdec předjíždí o kolo.

Räikkönenovi se tím zároveň podařilo udržet dlouhou šňůru závodů na bodech, už 23 Grand Prix za sebou dokončil v první desítce. Na vyrovnání historického rekordu Michaela Schumachera 24 Grand Prix v řadě na bodech mu schází už jen jedna.

Doporučujeme

Články odjinud