Bottas se zatím ve voze cítí lépe než Hamilton

Bottas se zatím ve voze cítí lépe než Hamilton

Závodní rychlost Mercedesu je zřejmě nejlepší, Hamilton tak pravděpodobně bude mít šanci zabojovat o vítězství před domácími fanoušky.

Lewis Hamilton (4./2.)

Úřadující mistr světa se podle vyjádření různých lidí z paddocku soustředil především na závodní rychlost. V závodě by tak v případě povedené kvalifikace mohl patřit k favoritům. Pátek však nebyl z nejlehčích.

„Bylo dost větrno, hodně foukalo. Měli jsme i jednodušší dny. I tak jsme se ale drželi na špici a vypadá to, že budeme bojovat vpředu. Po prvním dny je ale samozřejmě obtížné odhadovat, jak si kdo stojí. Jak známe Ferrari, v pátek bývají pomalejší a pořádně se rozjedou v sobotu.

Nový povrch tratě pomohl na rovinkách, hlavně mezi čtvrtou a šestou zatáčkou. Tam to dřív bylo dost špatné. Výjezd ze sedmé zatáčky a nájezd do Copse je pořád hrbolatý, ale pak už je to krásně rovné – pasáž skrz Maggots a Becketts a rovinka Hangar jsou skvělé. Asfalt je parádně hladký a pneumatiky se těžko dostávají do provozní teploty.

Kvůli pneu a poryvům větru jsem neměl pod kontrolou záď vozu, několikrát jsem byl mimo trať. Valtteri podle všeho byl v mnohem větší pohodě. Přes noc zapátráme, v čem vězí potíž a uvidíme, jak to zítra půjde,“ řekl Hamilton.

Valtteri Bottas (2./1.)

Finský pilot byl po pátku plný sebevědomí. 

„Závodní víkend pro mě začal dobře, byl jsem spokojen se svým výkonem i nastavením. Je vždy příjemné začít v takovém rozpoložení. Auto se zdá být dobře vyvážené. Pořád je tu ale prostor pro zlepšení. V zatáčkách je auto rychlé, mám z toho dobrý pocit.

Zítra to podle mě bude těsné, je otázkou, kdo se přes noc a dopoledne dokáže nejvíce zlepšit. Každopádně máme za sebou povedený začátek,“ nechal se slyšet Bottas.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud