Bottas přiznal, že Mercedes měl v testech problémy a potřebuje vylepšení

Bottas přiznal, že Mercedes měl v testech problémy a potřebuje vylepšení

Mercedes musí podle jeho jezdce Valtteriho Bottase přijít s vylepšením, aby zcela vyřešil své problémy s ovládáním, které měl během prvních letošních předsezónních testů formule 1 v Barceloně.

Zatímco italská stáj Ferrari, která je v posledních letech největším soupeřem Mercedesu, má za sebou čtyři úspěšné testovací dny, Mercedes se potýkal s problémy.

Na akci titulárního sponzora Mercedesu, společnosti Petronas, Bottas řekl, že největším problémem pro tým bylo nalézt správné vyvážení vozu pro celý okruh. Letošní model W10 měl podle jeho slov v některých zatáčkách „obrovské“ problémy.

„Máme nějakou práci, ale mám dobrý pocit v tom smyslu, že to vypadá, že tam je ten potenciál. Potřebujeme udělat vylepšení. V průběhu týdne jsme se trochu trápili s hledáním správného vyvážení pro všechny zatáčky. V některých zatáčkách to bylo dobré, v jiných jsme měli problémy s vyvážením a v dalších jsme měli obrovské problémy s vyváženém,“ přiznal Bottas.

„Do konce týdne jsme to o dost zlepšili, ovšem některé problémy s ovládáním mohou být vyřešeny jedině nasazením vylepšení. Doufáme, že to brzy napravíme,“ dodal Fin.

Mistr světa z posledních dvou let Lewis Hamilton podle svých slov neztrácel příliš čas přemýšlením nad tím, co dělají ostatní týmy, uvědomuje si však rozsah problémů, jaké musí Mercedes řešit.

„V tuto chvíli jsme vzadu. Stále máme spoustu práce. Toto bude zatím nejtěžší rok, mám však pocit, že mám za sebou tu nejlepší skupinu lidí, abychom spolu zdolali tu horu. Budeme čelit naší největší výzvě, cítím však, že mám za sebou to správné vojsko,“ věří Hamilton.

Wolff: Ferrari vypadá být rychlé

Šéf týmu Toto Wolff nepochybuje o tom, že Ferrari bylo v prvních testech vpředu.

„V prvním testu v Barceloně jsme viděli, že Ferrari je na čele balíku. Vůz vypadá být rychlý a je rychlý z pohledu časů. Myslím, že kdyby chtěli, mohli jet (ve čtvrtek) možná o 1,5 sekundy rychleji, a je to nejrychlejší auto, jaké jsme v testech zatím viděli. Pak jsou všichni ostatní, mezi všemi dalšími týmy je to velmi zajímavé,“ komentuje Wolff.

„Teď uvidíme, co se stane v druhém testu v Barceloně. Mám tušení, že všichni přivezou na vůz něco nového a v Melbourne pak znovu. Teprve potom budete schopni hodnotit rozložení sil,“ myslí si Wolff.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud