Bottas před Vánocemi údajně navštívil továrnu Mercedesu v Brackley

Bottas před Vánocemi údajně navštívil továrnu Mercedesu v Brackley

Valtteri Bottas před Vánocemi údajně navštívil továrnu týmu Mercedes v Brackley. Jeho přestup k mistrovskému týmu místo letošního mistra světa Nica Rosberga, který ukončil kariéru, se tak zdá stále pravděpodobnější.

Podle zdrojů serveru Motorsport.com byl Bottas na tajné návštěvě v Brackley před Vánocemi. Tuto zprávu nikdo oficiálně nepotvrdil, má se však za to, že si Fin vyzkoušel kokpit vozu pro rok 2017, aby mu mohla být vytvarována závodní sedačka. Kromě toho s inženýry absolvoval první technické přípravy.

Zatím není jasné, zda již byla podepsána finální smlouva mezi Bottasem a Mercedesem, návštěva však dává tušit, že tým se připravuje na příchod současného pilota Williamsu.

Náznaky možného Bottasova odchodu z Williamsu do Mercedesu přišly ve chvíli, kdy Williams nabídl Felipemu Massovi setrvání v týmu, které Brazilec přijal i přesto, že se již počítalo s tím, že Massa po této sezóně u Williamsu skončí.

S definitivním potvrzením Bottase u Mercedesu se zřejmě ještě chvíli počká, dokud nebude vyřešena budoucnost také dalších jezdců, kterých se tento přestup dotkne.

Jde o potvrzení Massy ve Williamsu, ale také přestup Pascala Wehrleina, za kterým stojí Mercedes, k týmu Sauber.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud