Bottas opět na pódiu, Massa narazil do Räikkönena

Bottas opět na pódiu, Massa narazil do Räikkönena

Valtteri Bottas získal podruhé v řadě pódium, Massu sestřelil Räikkönen.

Valtteri Bottas podruhé za sebou dosáhl pro Williams umístění na stupních vítězů, když po třetím místě v Rakousku dojel v dnešní Velké ceně Velké Británie na druhé pozici. Před dvěma týdny na Red Bull Ringu si Fin dojel po startu z druhé pozice pro své první stupně vítězů.

Po včerejší kvalifikaci, kdy vypadl už v první části, v podobný výsledek věřil asi jen málokdo. Bottasovi se však podařilo dovézt svůj vůz na druhé pozici, když nestačil jen na domácího Lewise Hamiltona z Mercedesu. „Jdeme správným směrem a tým odvedl skvělou práci,” řekl po závodě Bottas.

„Je pocta řídit tento vůz. Opravdu jsem si to užil. Jako tým jsme z toho vytěžili maximum.” Tolik důvodů k radosti jako Bottas však po závodě neměl jeho týmový kolega Felipe Massa, který dnes jel svou jubilejní 200. velkou cenu ve formuli 1. Nedojel v ní přitom ani do konce prvního kola, když se nedokázal vyhnout uprostřed trati stojícímu vozu Kimiho Räikkönena, který krátce předtím havaroval.

„Byl to velmi těžký víkend. Měl jsem špatný start, pak jsem ale všechny dotáhl a v prvních zatáčkách předjížděl auta. Vůz se choval skvěle, pak ale přišla ta havárie. Kimi jel napříč tratí a já neměl šanci se mu vyhnout. Bohužel poškození bylo příliš velké na to, abychom pokračovali. Naštěstí jsem stihl zatočit, jelikož to mohlo být ještě horší. Doufám, že je Kimi v pořádku,” řekl Massa.

Zástupkyně šéfa týmu Claire Williams má z Bottasova druhého místa a 18 bodů do hodnocení v Poháru konstruktérů samozřejmě radost.

„Bottas je zkrátka v autě tak v pohodě a klidný. Je to týmová práce, také všichni mechanici odvedli skvělou práci. Nyní jsme v šampionátu na čtvrté pozici. Pro Felipeho to byl obtížný víkend. Včera večer jsme měli krásnou oslavu jeho 200. velké ceny. Doufali jsme, že by mohl mít dobrý závod a jsme za něj tak zklamaní.”

 

Doporučujeme

Články odjinud