Bottas nemá obavy, že přijde o místo

Bottas nemá obavy, že přijde o místo

Finský pilot v poslední době čelí spekulacím, podle kterých by ho v Mercedesu měl v roce 2020 nahradit Esteban Ocon.

Devětadvacetiletý Valtteri Bottas si letos v celkovém pořadí oproti minulému roku pohoršil. Na stupně vítězů sice vystoupil osmkrát, vítězství si však nepřipsal žádné a celkově skončil pátý. To je ve srovnání s týmovým kolegou Hamiltonem, který poměrně komfortně získal titul, spíše skromný výsledek.

Francouz Esteban Ocon, který letos jezdil za Force Indii, bude v příští sezoně testovacím jezdcem Mercedesu. Podle některých hlasů by mohl o rok později v závodní sedačce vystřídat právě Bottase.

Rodák z předměstí Lahti ale spekulace odmítá a tvrdí, že je v pohodě.

„Ne, nebojím se. Lidé se na to pořád ptají a je jasné, že každý závodník se chce chopit příležitosti, jak svou kariéru posunout dál. Ale není mojí prací se tím zabývat, spíš by mi to uškodilo.

Se všemi členy týmu, Toto Wolffa nevyjímaje, mám dobré vztahy a vždy spolu můžeme mluvit otevřeně. Nic před sebou neskrýváme. Pokud příští rok splním vytyčené cíle, bude to dobré. Pokud nebudu dost dobrý, pak ať se stane, co se má stát.

Takový je tento sport, těžkou hlavu si z toho nedělám. Musím se zaměřit v detailu na to, jak proběhla letošní sezona. V každém závodním víkendu lze nalézt něco, co by se mohlo zlepšit.

Poté rozhodneme, co jsou hlavní body, na které bude třeba se zaměřit. To jsou moje plány na zimu. Z takové sezony, jako byla ta uplynulá, je třeba se ponaučit a pak na ni zapomenout. Rozhodně ale díky ní budu o budoucna odolnější,“ věří Bottas.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud