Bottas na kritiku kvůli kolizím s Räikkönenem nereaguje

Bottas na kritiku kvůli kolizím s Räikkönenem nereaguje

Finové se v Rusku a Mexiku střetli na trati, na střídačku jeden i druhý neviděli cíl.

Valtteri Bottas si nic nedělá z vlny negativity, která se snesla na jeho hlavu po incidentech s krajanem Kimim Räikkönenem.

Pilot Ferrari závodníka Williamsu sestřelil v posledním kole Velké ceny Ruska. Bottas byl na místě vyřazen a přišel o možnost poprat se o třetí místo.

V Mexiku se naopak Bottas nacházel na vnitřku zatáčky, když došlo ke kolizi. Tentokrát znamenala konec pro Räikkönena, zatímco mladší seveřan vystoupil na stupně vítězů.

Byl to přitom Bottas, komu se ze strany řady finských fanoušků dostalo kritiky. Pilot Williamsu ale situaci chápe a hlavu si z ní nedělá.

„Finsko je samozřejmě více nakloněné Kimimu. On je mistrem světa, má mnohem víc fanoušků. Mně to ale nevadí. Tak to prostě je,“ řekl Bottas.

„Já jsem se ani nedíval na komentáře nebo nějaké zprávy, vím, že tam může být spousta sr***k. Soukromé zprávy na facebooku, ty jsou nejlepší. Radši se nedívat.“

Bottas rovněž trvá na svém postoji, že si s Räikkönenem po dvou vzájemných kolizích nepotřebuje situace vyjasňovat.

„Z mé strany je to celé v pohodě,“ řekl. „Nemluvili jsme spolu od té doby, ale nemyslím si, že bychom potřebovali.

Je to závodění, někdy se srazíte, jindy ne, nám se to tentokrát stalo. A bylo jen nešťastné, že jsme to byli zase já a on.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud