Bottas má obavy, jestli Alfa Romeo zvládne absolvovat celou délku závodu | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Bottas má obavy, jestli Alfa Romeo zvládne absolvovat celou délku závodu

Nový pilot Alfy Romeo Valtteri Bottas má obavy, že letošní vůz týmu formule 1 nezvládne absolvovat celou závodní vzdálenost poté, co se tým během předsezónních testů potýkal s řadou problémů.

Kvůli několika problémům na voze C42 odjeli Bottas a nováček Kuan-jü Čou při prvních testech v Barceloně jen omezený počet kol.

Při druhých testech v Bahrajnu minulý týden už byla situace z pohledu Alfy Romeo lepší, v poslední den testů dokonce tým odjel nejvíce kol ze všech.

I přesto tým z Hinwilu potkalo několik problémů. Poslední den testů v Bahrajnu pro Bottase skončil o 40 minut dříve, když musel zastavit v osmé zatáčce kvůli problémům s převodovkou.

Fin je spokojen s výkonností letošního vozu, starosti mu ale před úvodním závodem sezóny, který se jede tento víkend rovněž v Bahrajnu, dělá jeho spolehlivost.

„Budu si jistější, až si příští týden promluvíme s týmem a když uslyším, že všechny problémy na 100 % chápeme a zajistili jsme, že se nebudou opakovat,“ řekl Bottas.

„V tuhle chvíli mám největší obavy z absolvování závodní vzdálenosti, protože jsme během těchto testů měli spoustu různých problémů. Dokázali jsme je opravit a doufáme, že se neobjeví žádný nový problém.“

Bottas přesto věří, že Alfa udělala krok vpřed a ze svého vozu začíná mít dobrý pocit.

„Z pohledu výkonnosti mám teď pocit, že tým udělal oproti loňskému vozu jasný krok vpřed, což je hezké,“ řekl Bottas poté, co poslední den testů skončil na pátém místě se ztrátou 1,265 tisícin sekundy na nejrychlejšího Maxe Verstappena.

„Mnohem lepší než v Barceloně. A také jsem si teď alespoň konečně pořádně ohmatal auto. Dnes (v sobotu), hlavně v první polovině odpoledne jsem absolvoval pár opravdu dobrých dlouhých jízd a nebyl to vůbec špatný pocit.

„Vůz se mi opravdu začal líbit, jak s velkým, tak s menším množstvím paliva. Bylo to celkem dobré. Samozřejmě bych rád odjel více kol, ale jsem připraven. Musíme se ujistit, že se poučíme z chyb a problémů. To je hlavní, příští týden budeme mít pár tréninků, abychom doladili vyvážení.“

Doporučujeme

Články odjinud