Bottas: Ještě neznáme naši kvalifikační rychlost

Bottas: Ještě neznáme naši kvalifikační rychlost

Valtteri Bottas přiznal, že Mercedes si stále není jistý svou rychlostí na jedno kolo, jelikož v předsezónních testech formule 1 neabsolvoval jízdy zaměřené na rychlost.

Letošní předsezónní testy sice poznamenal déšť a sníh, ale když byla trať suchá, jezdil Mercedes převážně jen na střední a měkké směsi pneumatik. Nenabídl proto přímé srovnání se soupeři na měkčích směsích pneumatik. Na té vůbec nejměkčí - hyper měkké - přitom Sebastian Vettel z Ferrari zajel hodnotou 1:17.182 nový nejrychlejší čas na Katalánském okruhu.

Rychlost Mercedesu na jedno kolo je proto podle Bottase stále otázkou, na kterou přinese odpověď až první kvalifikace letošní sezóny v australském Melbourne příští víkend.

„Musím říct, že pro nás je čistá rychlost na jedno kolo trochu neznámou,“ řekl Bottas. „Viděli jsme nějaké rychlé časy od ostatních, ale myslím, že to zjistíme za pár týdnů.“

Bottas si zároveň nemyslí, že by rychlostní rozdíl Mercedesu a ostatních vozů činil jednu sekundu, když v průběhu testů zajel velmi povedenou závodní simulaci.

„Myslím, že dlouhé jízdy a závodní simulace, které jsme udělali, byly opravdu pozitivní,“ řekl. „Nemyslíme si, že bychom byli sekundu před ostatními. Podle mě tomu tak není, ale bylo to pozitivní. Bylo dobré, že jsem si i já vyzkoušel závodní simulaci.

Získal jsem pocit z pneumatik, pocit z dlouhých jízd, pocit z vozu. Při závodní simulaci během testů je vždy tolik času vyzkoušet na voze různé věci, abyste se cítili opravdu pohodlně. Myslím, že Lewis (Hamilton) dělá více méně totéž.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud