Bottas je spokojen s téměř perfektním kolem

Bottas je spokojen s téměř perfektním kolem

Valtteri Bottas vyjádřil spokojenost se svým výkonem v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie. Jeho kolo prý mělo "velmi blízko" k dokonalosti.

Bottas a Felipe Massa zajistili pro Williams kompletní druhou řadu, když nestačili jen na duo Mercedesu Lewise Hamiltona a Nica Rosberga.

„Velmi blízko (k dokonalosti),” prohlásil po své kvalifikaci Fin. „Spousta brzdných zón je hrbolatých a při nízkém přítlaku a vysoké rychlosti to není jednoduché, ale já to docela dobře zvládl a časy jednotlivých kol byly vyrovnané. Z auta už jsem toho moc dostat nemohl.”

Bottas, který v posledních pěti závodech hned čtyřikrát vystoupal na stupně vítězů, také věří, že zítra může s mercedesy bojovat o vítězství. Musí si však dávat pozor na soupeře za sebou.

„Opravdu v to doufám. Od pátku se zdá, že mají trochu více rychlosti. Mysleli jsme, že bychom jim mohli být v kvalifikaci blíže, myslím ale, že máme slušnou závodní rychlost. Nikdy bychom neměli podceňovat red bully, minule byly velmi rychlé. Snad za námi nebude moc nebezpečí a budeme se moci zaměřovat na věci před námi.”

S úspěchem Williamsu v dnešní kvalifikaci je velmi spokojen také Massa. „Pro mě a pro tým to byla dobrá kvalifikace. Chyběl mi jen kousek, abych se dostal na třetí místo. Nejsme moc daleko za mercedesy a myslím, že všichni by měli být spokojeni s dnešním výsledkem.

Závod je dlouhý a my máme v jízdách na dlouhé vzdálenosti dobrou rychlost, takže kdo ví, co se stane. Snad je to jen začátek dobrého víkendu. Dám opravdu vše do toho, abych získal stupně vítězů.”

Doporučujeme

Články odjinud