Bottas do McLarenu? Podle Häkkinena je to přirozené

Bottas do McLarenu? Podle Häkkinena je to přirozené

Britský The Guardian před několika dny přinesl informaci, že se McLaren zajímá o Valtteriho Bottase. Podle bývalého jezdce stále z Wokingu by to byla přirozená volba.

Mikka Häkkinen se ve svém tradičním článku pro Hermes vyjádřil k několika posledním událostem. Mimo jiného ho překvapila událost z první části maďarské kvalifikace. Ferrari podcenilo situaci a Räikkönena nevyslalo k dalším pokusům. Fin díky tomu nepostoupil do dalšího kvalifikačního klání.

Häkkinena překvapuje, že se něco podobného stalo pod vedením Pata Frye, kterého Fin velmi dobře zná. „Bylo to jasné faux pas. Takové věci by se týmům na úrovni Ferrari neměly stávat. Byli už na dovolené, nebo co může být špatně?“

Häkkinen se ale především vyjádřil ke svému krajanovi Valtterimu Bottasovi. Podle britských médií po něm pokukuje McLaren. Häkkinen si myslí, že by to byla logická volba.

„Je to zcela přirozené. Valtteri je ještě mladý jezdec, který je ve formuli 1 jen krátkou dobu. Je zajímavý nejen díky své rychlosti, ale také kvůli tomu, že dokáže motivovat ostatní v týmu a daří se mu vytvářet atmosféru, která je nezbytná pro úspěch. Je tam zájem a to je dobře. Jaká je jeho budoucnost, to se ale teprve uvidí.“

Doporučujeme

Články odjinud