Bodovat by měly všechny vozy, navrhuje Caterham

Bodovat by měly všechny vozy, navrhuje Caterham

Technický šéf Caterhamu Mike Gascoyne je přesvědčený, že by z hlediska tabulky šampionátu bylo správné, aby v závodech dostávali body všichni jezdci.

Caterham loni málem ztratil 10. místo v šampionátu konstruktérů ve prospěch Marussie, i když byl většinu sezóny nejlepší z novějších týmů. Mohlo za to 13. místo Tima Glocka ze Singapuru.

Podle Gascoyna by proto bylo lepší, kdyby se bodové hodnocení v cíli závodů rozprostřelo na celé pole. "Byli jsme lepší tým než oni a byla by to anomálie, kdybychom neskončili desátí jen kvůli tomu jednomu umístění (Glocka)," řekl pro Sky Sports.

"Je třeba se zamyslet nad tím, že bychom body dávali celému startovnímu poli, protože pokud je rozhodující váš nejlepší závod, tak my jsme je ve všech závodech výkonnostně předčili a jen kvůli jednomu závodu bychom ztratili hodně peněz. Tak by to být nemělo."

Caterham se nakonec vrátil na 10. pozici v tabulce díky 11. místu Vitalije Petrova v Brazílii. Novější týmu od svého vstupu do formule 1 v roce 2010 nezískaly ani jeden bod, takže se v šampionátu stále řadí jen podle nejlepších pozic v cíli.

Doporučujeme

Články odjinud